Min mor gør mig usikker i min nye mor-rolle

Så er vi klar til afsnit 5 af Spørg Momster. Og dagens første indlæg handler om den nye morrolle. Vi kender det alle. Usikkerheden ved at være blevet mor. Tilvænningen til alt det nye man skal huske at gøre, købe, planlægge etc. Og så træder mor, højst sandsynligt velmenende ind, og prøver at hjælpe. Men hjælpen føles hurtigt som en styring. Og det er den følelse, dagens mor sidder med.

Spørgsmål:

Jeg føler mig usikker i min nye rolle som mor, når jeg er sammen med min mor. I går var vi til aftensmad hos hende. Det var anden gang vi var ude med vores datter. Kort efter vi ankom, vil min mor holde vores datter, hvilket hun selvfølgelig gerne må. Efter et par minutters pludren bliver min datter lidt ulykkelig og min mor trøster hende. Men pludselig spørger hun så min lillebrors kæreste om hun ville prøve at holde hende og rækker hende over. Jeg siger, vi ikke skal vente til hun er mere rolig, men det mener min mor. Det giver mig følelsen af, at jeg ikke har noget at skulle ha’ sagt, når det kommer til mit eget barn. Det gør mig usikker. Hvordan skal min mor lære at respektere mig?

Medvirkende:

Vært: Esme Emma Sutcu
Gæster: Blogger Cellina Martinna, indkøbsassistent Sanne Agersnap og pædagog Johanne Mygind

Skriv et svar